Noorwegen 2013 dag 2

Dag 2 Rygna – Dokka
76,3 Km (incl. 3 km naar de supermarkt zonder bagage), gem 18,2 km/h, 4.10,04 uur
HM (volgens Garmin GPS): 452 hoogtemeters, (volgens Bikemap): 1520 HM

Route 2,841,633 – powered by www.bikemap.net

Gisteravond heb ik besloten om om 7 uur op te staan, alles rustig in te pakken en niet verder te gaan dan Dokka. Ik heb in Nederland al een schema opgesteld en door gisteren verder te fietsen dan Hurdal loop ik voor op schema.

DSCN0454

Na rustig alle spullen ingepakt te hebben ga ik op weg, de eerste 10 kilometer gaat over de E4 en waar die gisteren nog erg druk leek, is het vanmorgen prima te fietsen, mede oorzaak kan zijn dat de eerste 10 kilometer bijna volledig bergaf gaat, waardoor ik wel de hoogtemeters van gisteren weer kwijt ben. Hierna ga ik linksaf en volg een weg op zo’n 500 meter van een meer, af en toe pittig klimmend, maar ook regelmatig heuvel af.

DSCN0457

Na een twintigtal kilometer moet ik linksaf het bos in, een grindweg, het GPS-systeem is hierbij ideaal, zonder dit systeem was het al moeilijk geworden deze weg te vinden laat staan later de route te vinden door het bos. Regelmatig zijn er zijwegen en een enkele keer moet ik over of langs een dicht hek.

DSCN0459

Hierna gaat de route over een rustige asfaltweg met wat klimmen en dalen door bossen en af en toe wat weilanden. Al een tijdje denk ik, bij het eerstvolgende bankje ga ik even pauze houden, wanneer die te lang uitblijft besluit ik maar aan de kant van de weg te gaan staan om even wat te eten. Als ik verder fiets staat er natuurlijk na de volgende bocht een bankje.

DSCN0462

Het fietsen gaat nog niet heel erg makkelijk en in een volle afdaling vliegt door een hobbel een achtertas eraf. Iets verder kom ik erachter dat de voorderailleur niet meer goed afgesteld staat, waarschijnlijk door het omslaan van het stuur waardoor de kabel achter de koplamp blijft haken. Dus weer stoppen en het gereedschap onderuit de achtertas halen.

DSCN0463

In een volgend plaatsje haal ik wat eten en drinken en besluit ik dat het jasje ook wel uit kan, het is al de hele dag prachtig weer en ik fiets dan ook al de hele dag in mijn korte broek. Even na het plaatsje zie ik een winkel waarvan ik vermoed dat ze wel eens gasbusjes kunnen hebben, niet dus. Weer iets verder is er een camping waar op de site stond dat ze Campinggaz verkopen, als ik het de vrouw van de kiosk vraag, lijkt het alsof ze water ziet branden. Ze heeft geen idee waar ik het over heb. Toch even stiekem door het loket naar binnen gluren en ja hoor, ze hebben hoge prikbusjes.

DSCN0466

De weg loopt glooiend langs het meer, wel wat drukker, maar toch goed te fietsen. Als ik een binnendoorweg neem wordt dat direct afgestraft, twee erg steile klimmetjes, waarvan een gedeeltelijk onverhard. Als ik mij verfiets kom ik toch weer op de hoofdweg uit.

DSCN0467

Voordat ik in Dokka ben besluit ik toch maar even mijn vader te consulteren, wat blijkt een hoog prikbusje kan ik niks mee. Balend (niet om het geld, het ding kostte maar twee euro, maar omdat ik weer op zoek moet) ga ik in Dokka de eerste de beste winkel binnen. Een soort Blokker met ook wat gereedschap en verf, als ik een medewerker vraag wijst die mij naar een hoek van de winkel. En warempel, een heel schap met allerlei maten en soorten gasbusjes. Ik haal direct twee kleine busjes.

DSCN0468

Dokka is niet heel groot, maar heeft wel veel winkels. De camping is netjes en druk, en heeft zowaar elektrische pitjes in het afwaskeukentje. Wel is er een concert net voor de camping, maar van Fernandez krijg ik niks mee, toch te moe van de dag fietsen.

Naar dag 1

Naar dag 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *