Engeland-Schotland 2009 dag 17

Dag 17, vrijdag 31 juli 2009, Goswick – Dunstan
99,94 KM, 14,9 KM/H, 6.41,02
HM: 460 HM (volgens Bikemap)

Route 2,860,872 – powered by www.bikemap.net

De dag begint goed en het is bijna windstil en er is bijna geen wolkje aan de lucht. Na de camping volgt eerst een stuk door een weiland waar diverse koeien en schapen staan. Overigens liepen er vanmorgen toen ik nog in bed lag volgens mij ook een aantal koeien en schapen over de camping.

P1000633

Vrijwel direct hierna fiets ik verkeerd door linksaf te slaan richting Holy Island, waar de hoofdroute rechtsaf gaat, dat zouden ze toch iets beter aan moeten geven. Het verschil tussen de hoofdroute en bijroute is nu niet duidelijk.

De route volgt hierna in grote lijnen de kust, met hier en daar natuurlijk wel wat klimmetjes, zeker als het af en toe even landinwaarts gaat. De omgeving is vooral weilanden, maar zeker met dit weer heerlijk om te fietsen. Alleen een aantal kleine paadjes met de nodige hekken en een forse wind tegen halen de snelheid er behoorlijk uit.

Als ik langs Dunstan kom zie ik de camping liggen waar ik uiteindelijk op uit zal komen, maar ik besluit door te fietsen naar een camping zo’n kleine 20 kilometer verder.

P1000635

De volgende camping is echter een grote achtertuin, waar een aantal aftandse stacaravans staan, ik zie niemand en besluit op de kaart te kijken. Er zou volgens de gewone kaart nog een camping bij Ashington moeten zijn, maar deze staat niet op de Sustrans-kaart en mede omdat ik er drie nachten moet staan besluit ik terug te fietsen naar de camping in Dunstan, die er goed uitzag vanaf de weg.

Dit is een heel aardige camping, alleen als ik vraag of ze plek hebben voor drie nachten, zegt de, toch al niet heel vriendelijke, vrouw resoluut nee, alleen voor één nacht. Bij de vorige camping hing ook al een briefje dat ze dit weekend helemaal vol zitten, blijkbaar is het een druk weekend. Ik besluit de ene nacht maar te doen en dan morgen maar verder te kijken.

P1000645

Als de man mij naar mijn plek brengt, vraagt hij mij waar ik naartoe ga en als ik zeg dat ik op maandag bij de boot in Newcastle moet zijn concludeert de man dat ik waarschijnlijk wel drie nachten wil blijven. “I will sort it out” is zijn reactie. De camping in Ashington is volgens de man geen camping waar je in je eentje wil staan.

Ik moet maandag echter nog wel 80 a 85 kilometer fietsen naar Newcastle, waar ik maandag uiterlijk om 16.30 uur moet zijn. Normaal gesproken als er geen grote problemen moet dat makkelijk te doen zijn.

P1000654

De camping is zeker prima om drie nachten te staan, met 10 pond niet echt goedkoop, maar het sanitair is prima.

Het weer was trouwens de hele dag prima, ik heb voor het eerst de hele dag een korte broek aangehad, hoewel het jasje wel de hele dag aanbleef. ‘s Avonds begint het echter weer te regenen.

Naar dag 16

Naar dag 18

Camping Proctors Stead

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *